Wie zit er achter activiteiten wereld voor kinderen?

 

Mijn naam is Melissa. Mijn passie is werken met kinderen en ik ben dan ook afgestudeerd als pedagogisch medewerker. Na bijna 4 jaar als gastouder aan huis te hebben mogen werken en daarna een tijdje op een kinderdagverblijf, werk ik nu alweer ruim 4 jaar als professional nanny.

Alle dagen met kinderen zijn anders, uitdagend en dus nooit saai. Kinderen hebben een rijke fantasie, zijn eerlijk en klaar om de wereld te ontdekken.

Als nanny heb ik de vrijheid om de dag in te delen naar de behoefte van de kinderen. Waardoor ik ze kan laten groeien in hun ontwikkeling zowel op fysiek, cognitief en sociaal gebied. Door middel van creatieve activiteiten, sport, constructie en rollen spellen. Ik bied ze hierdoor de kans om hun eigen talenten te kunnen ontwikkelen

Ik geniet ervan om echt met de kinderen bezig te zijn door middel van activiteiten. Dit kan met elkaar, maar ook één op één.

Het allerleukste vind ik om nieuwe activiteiten te bedenken, maken en aan te bieden aan de kinderen. Om vervolgens dol enthousiaste kinderen te zien, maar ook te leren van activiteiten die een minder groot succes zijn.

Wat als een klein idee begon...

Ik kreeg regelmatig te horen dat ik leuke activiteiten verzin om met kinderen te doen. En dat deze dan ook altijd goed aan sluiten op de leeftijden en belevingswereld van kinderen. Eind 2020 besloot ik om op Facebook en Instagram een pagina aan te maken en deze noemde ik: “Activiteitenwereld voor kinderen”. De gedachte was om op deze pagina af en toe foto’s van activiteiten te plaatsen die ik tijdens mijn werk met de kinderen doe. Ik wilde ouders en professionals die met kinderen werken inspireren en laten zien dat activiteiten niet altijd heel moeilijk hoeven te zijn om het leuk te maken voor kinderen.

Gratis bestand

Naast de foto’s van activiteiten, wilde ik ook activiteiten bestanden delen op mijn pagina. Op het moment dat “Activiteiten wereld voor kinderen” online kwam, was het de periode rondom Sinterklaas. Zo besloot ik om een gratis bestand van een sinterklaas zoekspel dat ik had gemaakt (afbeeldingen van de Gluurpieten en Sint waren van Doenkids) te delen op mijn pagina. Al snel kreeg ik heel veel reacties dat mensen het bestand graag wilde hebben. Later hoorde ik dat iedereen zo blij was met het bestand, omdat het er verzorgt en aantrekkelijk voor kinderen uit zag. Daarbij kwam ook de vraag of ik nog meer activiteiten bestanden had.

Groeit uit tot een missie

Na Sinterklaas kwam al snel de Kerst dichterbij. Ik maakte een bestand voor op het Ikea-draairad. Dit keer was het een "zing en dansrad" bestand met bekende kerstliedjes. Het bestand bestaat uit 12 verschillende afbeeldingen voor op het draairad. Iedere afbeelding staat symbool voor een kerstliedje. Naast de afbeeldingen voor op het draairad, zitten er ook de uitgeschreven liedjes bij. Dit was het eerste betaalde bestand dat ik online zette voor een klein bedrag.

En toen "ontplofte" mijn Facebook met bestellingen. Ouders, leerkrachten, gastouders en pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen, Bso's en kinderdagverblijven wilde mijn "zing en dansrad" bestand hebben. En niet alleen in Nederland. Ook vanuit België kwamen de eerste bestellingen binnen. Al snel deelde ik meer zelfgemaakte activiteiten bestanden rondom het thema kerst.

En iedere keer bleven de bestellingen binnen komen. Mijn kleine idee groeide al snel uit tot een missie. Ik wilde het breder gaan aanpakken en meer mensen gaan inspireren. Zodat veel meer kinderen mogen spelen, ontdekken en leren met behulp van mijn bestanden. Ik heb er bewust voor gekozen om naast de gratis bestanden, de prijzen voor de betaalde bestanden laag te houden, zodat het voor iedereen toegankelijk is. En dus geen groot thema pakket voor een vast bedrag, maar losse bestanden rondom een thema. Zodat iedereen zelf kan kiezen welke bestanden het wilt gebruiken.

Na 2 maanden had ik ruim 1000 volgers op Facebook en kreeg ik aanvragen of ik thema's op maat wilde maken. Zo kreeg ik als eerst een bestelling voor het thema dozen met peuters als doelgroep. Ik maakte activiteiten bestanden waarbij de kinderen de begrippen in, op, onder, naast, boven en achter leerde door middel van een plaatje van een bal en doos. Naast deze begrippen kwamen ook de kleuren en de getallen 1-6 aanbod.

Daarna volgde er ook aanvragen voor activiteiten rondom het boek "het Kleurenmonster" en het thema de ruimte. En in in maart 2020 mocht ik voor HappyKids Kinderopvang 10 thema's maken passend bij het VVE programma Uk en Puk.

Hoe gaaf is het om mee te mogen denken aan de activiteiten die op scholen en in de kinderopvang gedaan worden.

 

Vanaf 1 mei 2022 staat Activiteitenwereld voor kinderen als een officieel bedrijf in geschreven bij de Kamer van koophandel.

 

Nieuwsgierig naar de bestanden?

Neem eens een kijkje bij mijn 'bestanden' onder het kopje webshop. Daar vind je alle bestanden die ik momenteel aanbied. Maar daar vind je niet alleen bestanden. Ook bied ik daar verschillende producten aan zoals een mooie dromen spray knutsel pakket, sensorische materialen en reis tekenmapjes.

Daarnaast zijn alle bestanden die ik maak en met de kinderen doe te vinden op de Facebook en Instagram pagina van: Activiteitenwereld voor kinderen.

 

Reis je mee?

 

Liefs Melissa