Sensorisch speelgoed

Sensorisch speelgoed biedt kinderen de mogelijkheid om hun zintuigen te stimuleren en te ontwikkelen terwijl ze spelen. Er zijn veel verschillende soorten sensorisch speelgoed beschikbaar in diverse unieke thema's.

  Bij Activiteitenwereld voor Kinderen hebben wij een breed aanbod aan sensorisch speelgoed, om de horizon van je kind te verbreden. Ik geniet er zelf van om echt met kinderen bezig te zijn door middel van speelse activiteiten. Dit kan samen, maar ook alleen. Het allerleukste vind ik om nieuwe activiteiten te bedenken, maken en aan te bieden aan de kinderen. Om vervolgens dol enthousiaste kinderen te zien, maar ook te leren van activiteiten die een minder groot succes zijn. Dat is de drijfveer van Activiteitenwereld voor Kinderen.

   

  Voordelen sensorische speelgoed

  Er zijn veel voordelen aan het gebruik van sensorisch speelgoed voor kinderen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:

   

  1. Stimulatie van de zintuigen:Sensorische speelgoed is speciaal ontworpen om de zintuigen van kinderen te stimuleren, zoals hun tastzin, gehoor, zicht, enz. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van hun coördinatie, concentratie en zelfs het verbeteren van hun waarnemingsvermogen.
  2. Emotionele ontwikkeling: Sensorische speelgoed kan kinderen helpen bij het uiten van hun emoties en het leren omgaan met stress en angst.
  3. Cognitieve ontwikkeling: Sensorische speelgoed kan kinderen helpen bij het leren over de wereld om hen heen en het ontwikkelen van hun problemen oplossende vaardigheden.
  4. Fysieke ontwikkeling: Sensorische speelgoed kan bijdragen aan de fysieke ontwikkeling van kinderen, zoals het versterken van hun spieren en het verbeteren van hun coördinatie.
  5. Creativiteit: Sensorische speelgoed kan kinderen inspireren om creatiever te zijn en hun fantasie te gebruiken tijdens het spelen.
  6. Leerzaam: Sommige sensorische speelgoed is specifiek gericht op het aanleren van bepaalde vaardigheden of het versterken van kennis over bepaalde onderwerpen.

  Aan de slag met een bepaalde kleur of thema? Maar staat deze niet in de webshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier.

  De leukste Sensorische speelgoed pakketten vind je bij Activiteitenwereld voor kinderen: