Taste safe klei

Kleien is altijd een groot succes bij kinderen. Het voelen en kneden hiervan heeft een ontspannend effect. Echt een uitstekende activiteit om even te ontprikkelen.

Elk kind probeert wel eens een hapje klei en spuugt het al snel uit. Maar liever wil je natuurlijk dat het niet in de monden van kinderen beland. Het voordeel van deze klei, ten opzichte van gewone klei uit de winkel, is dat het is gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Waardoor een hapje van de klei geen ramp is.

 

Alle klei wordt per bestelling gemaakt, hierdoor kan de levertijd iets langer zijn. Maar de verzending zal in principe binnen 5 dagen zijn.

 

Hoe bewaar je de klei en hoelang is het houdbaar:

De klei wordt geleverd in een luchtdichte potjes, hierdoor blijft de klei afhankelijk van het intensiteit van het spelen ongeveer 6 maanden goed.

 

Klei droog?

Is de klei iets uit gedroogd? Voeg er dan een beetje olie of water aan toe. Hierdoor wordt de klei weer soepeler. 

 

Kunstwerk bewaren?

Je kan de klei ook laten drogen waardoor hij hard wordt. Hierdoor kan je de kunstwerken bewaren. Het drogen gaat sneller als je de kunstwerken ‘afbakt’ in de oven. Je verwarmd de oven voor op 100 graden en afhankelijk van de dikte en grote van het kunstwerk is het in ongeveer 1-3 uur gedroogd.